به گزارش راهبرد معاصر علی اکبر محرابیان متولد سال ۱۳۴۸ در شهرستان خوانسار است. وی مدرک کارشناسی ارشد علوم اقتصادی خود را از دانشگاه تهران اخذ کرده و در مقطع کارشناسی نیز در رشته مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت تحصیل کرده است.
محرابیان دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در دولت دهم و رئیس ستاد مهر ماندگار کشور و وزیر صنایع و معادن در دو کابینه محمود احمدینژاد بوده که در مرداد ماه ۱۳۸۶ پس از استعفای علیرضا طهماسبی از وزارت صنایع در دولت احمدینژاد به این سمت منصوب شد و پس از انحلال این وزارتخانه از کابینه خارج شد.
محرابیان مدیر فروشگاه شهروند و معاون سیما چوب در دوران شهرداری احمدینژاد بوده و سابقه اداره یک شرکت خصوصی سدسازی و فروشگاه رفاه را دارد. به رغم وجود حساسیتهای فراوان دربارهٔ انتخاب وزرای کابینه دهم، احمدینژاد مجدداً او را برای عضویت در کابینه دهم به مجلس معرفی کرد.
فولاد
در دوران مسئولیت محرابیان به عنوان وزیر صنایع و معادن، ظرفیت فولاد خام کشور با جهش خیرهکنندهای دو برابر شدهاست. در زمان شروع فعالیت وی از سال ۸۶ ظرفیت فولاد خام کشور ۱۰ میلیون و ۸۳۵ هزار تن بوده که در زمان تودیع او در سال ۱۳۹۰ ظرفیت تولید این محصول راهبردی به ۲۰ میلیون و ۶۶۵ هزار رسیده بود، این در حالی است که ظرفیت فولاد کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ فقط شش درصد رشد داشته است.
همچنین، تولید فولاد نیز در دوره زمانی ریاست محرابیان بر وزارت صنایع و معادن از رشد ۴۱ درصدی برخوردار بودهاست به گونهای که میزان تولید فولاد خام از ۹٫۹۴۴ هزار تن در سال ۱۳۸۵ به ۱۴٫۰۳۷ هزار تن در سال ۱۳۹۰ رسیده بود.
سیمان
صنعت تولید کلینکر و سیمان در دوران مسئولیت علی محرابیان شاهد ثبت رکوردهای کمنظیری بودهاست. به این صورت که ظرفیت تولید سیمان از سال ۱۳۸۶ تا پایان سال ۱۳۹۰ از رشد ۶۶ درصدی برخوردار بودهاست. ظرفیت تولید سیمان کشور در سال ۱۳۸۶ برابر ۴۵ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۱۲ تن بوده که در پایان سال ۱۳۹۰ به عدد ۷۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۲۸۲ تن رسیدهاست. همچنین روند تولید سیمان نیز رشد ۶۶ درصدی داشتهاست. تولید کل صنعت سیمان کشور برابر با ۴۰ میلیون و سه هزار و ۵۷۳ تن بوده که با جهش قابل ملاحظه در سال ۱۳۹۰ به ۶۶ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۹۵۲ تن رسیدهاست.
در تاریخ ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰، ید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، طی حکمی علی اکبر محرابیان را به عنوان وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد.